Menu
Tijdelijke werkzaamheden op ons park

Herpen

Ten westen van het dorp zijn de Herpse Bossen gelegen, waar onder andere zandverstuivingen plaatsvinden. Vroeger stroomde De Maas ten noorden van Herpen. Tegenwoordig vindt men hier de Hertogswetering met de plas De Hamelspoel, waar ook gevist kan worden. 

In het dorp kun je bijvoorbeeld de uit de 15e eeuw stammende Sint-Sebastiaankerk bezichtigen. Nabij de kerk bevindt zich het Heiligenhuisje. Achter de kerk ligt het Bevrijdingsmonument uit 1995, dat staat voor de gevallen Herpenaren en de omgekomen bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Herpen ligt ook het Klooster Henricus, een voormalig klooster van de Franciscanessen uit Veghel (1896).

In Herpen kun je terecht bij Paviljoen De Kriekeput, voor een lekker hapje en drankje, maar ook om te zwemmen. Bij mooi weer is er naast het overdekte zwembad, ook een openlucht gedeelte. 

Bij Bloesem Theehuis serveren ze heerlijke thee en lekkernijen in de theeschenkerij of op het terras. Kinderen kunnen in de zandbak spelen. 

Bike Adventure in Herpen biedt een gevarieerd aanbod aan fiets- en wandeltochten, maar ook andere avontuurlijke activiteiten. 

Omgeving overzicht