Menu
Tijdelijke werkzaamheden op ons park

Vissen

Hertogswetering en De Maas

Er kan op verscheidene wateren gevist worden in het gebied van waterschap Aa en Maas. Het gaat hier voornamelijk om de Hertogswetering, de Teeffelensche wetering en de Graafsche Raam. Voor het viswater van het waterschap is een vergunning noodzakelijk. Deze wordt door de hengelsportfederatie afgegeven. Hiervoor heeft het waterschap heeft een samenwerking met de Federatie ZuidWest Nederland van Hengelsportverenigingen. Mocht je reeds lid zijn van een hengelsportvereniging die aangesloten is bij de federatie, dan hoeft er voor het vissen op waterlopen van het Waterschap geen aparte vergunning gekocht te worden. 

Hamelspoel

De Hamelspoel staat onder beheer van hengelsportvereniging Het Sluiske. Een prachtig viswater midden in een groen gebied aan de Wooijstaat in Herpen. De club zorgt ervoor dat De Hamelspoel een mooie locatie blijft met een hoogwaardig visbestand.

Vergunningen hiervoor kunnen zonder vispas aangevraagd worden bij café-camping De Brug in Herpen. Een dagvergunning kost 2 euro en een jaarvergunning 10 euro, ook voor karpervissers. Nachtvissen is niet toegestaan. Controles op vergunningen worden uitgevoerd door de Buitengewoon Opsporingsambtenaar van Sportvisserij Nederland.

Omgeving overzicht