Menu
Tijdelijke werkzaamheden op ons park

Gratis app "Maasverhalen"

Geplaatst: 07-10-2020

Nog meer beleving rond de Maas
Het gebied rond de Maas kent vele mooie routes langs prachtige dorpen en vestingstadjes met een rijkdom aan cultuur en historie. Om op een snelle, gemakkelijke en vooral leuke manier fiets- of wandelroutes door het gebied te maken, is er nu de app Maasverhalen. Deze is gevuld met verschillende tochten langs de Maas en verrijkt met informatie in woord en beeld.

De ontwikkeling van de app is een initiatief van Waterschap Aa en Maas.

Download de gratis app Maasverhalen
Download de Maasverhalen app via de app store of volg de downloadinstructies op www.maasverhalen.nl.

Voor een aantal mooie routes is de app nu al te gebruiken, maar deze is nog volop in ontwikkeling en wordt verder uitgebreid met andere verhalen over het gebied!

Fiets- en wandelroutes

Beleef de boeiende historie en prachtige natuur langs de Maas; van Keent tot Megen. Op de fiets, wandelend of neem eens een van de vele pontjes. Er zitten diverse routes in de app, dus voor ieder wat wils! En door de verschillende video’s en animaties die je langs de route kunt vinden, is een tochtje nog mooier en verrassender geworden. Je komt te weten wat de Maas vroeger en nu betekent voor Nederland. En leuke weetjes over de strijd in 1388, hoe Keent opeens in Brabant kwam te liggen, maar ook over natuur en recreatie.

Belevingen langs de route
Bij sommige punten langs de route is een beleving toegevoegd. Dit kan een video zijn of een 3d animatie. In de route 'De waarden van de Maas' vind je drie van deze belevingen. 

Tussendoor zin in een bourgondische lunch of een drankje
In de app zit een speciale module met een aantal ondernemingen uit het gebied. Je vindt snel een plek om wat te eten, drinken en heerlijk uit te rusten.

Nieuws overzicht