Menu
Tijdelijke werkzaamheden op ons park

Eetcultuur fietsen/wandelen

In Noordoost-Brabant gaan Bourgondische tradities hand in hand met hippe foodconcepten en creatieve oplossingen voor actuele foodthema’s. Tijdens een bezoek aan de regio maak je niet alleen kennis met de lokale keuken maar ook met de gastvrije ondernemers die de smaakbelevingen mogelijk maken; van het land tot op je bord.

Onderweg ontdek je de veelzijdigheid van de streek. Geniet van de echte Bossche bol, verdwaal in het grootste natuurgebied van Brabant tussen de grote grazers en eet, drink of dans tussen het industrieel erfgoed.

 

Fietsroute: langs grazers en graslanden (38 KM)
In de vorige eeuw stond de Maashorst bekend om zijn kersenteelt rondom Uden. Eind jaren zeventig verdwenen deze hoogstamboomgaarden echter. Nu telen Maashorstboeren laagstambomen voor nieuwe hoogproductieve kersenrassen en groeit de Udense zoete kers weer volop in de Maashorst!

Wandelroute: Van Bosch naar Bossche bol (6 KM)
De Bossche Bol is misschien wel het meest bekende product uit ‘s-Hertogenbosch. Deze sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit, gemaakt van soezenbeslag, gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocoladefondant met een diameter van 12 cm. Proef de originele Bossche bollen bij bakkerij Jan de Groot. Tegenover het centraal station in de binnenstad. Let op want ze zijn erg populair: op sommige dagen staat de rij tot om de hoek.

Fietsroute: Traditie en hippe hapjes (26 KM)
Ontdek hoe bourgondische tradities en nieuwe foodconcepten hand in hand gaan in 's-Hertogenbosch en omgeving. Deze route leidt je door het middeleeuwse centrum van de stad, langs het Museumkwartier en de Markt en neemt je mee naar hippe foodconcepten op de Tramkade. Neem je tijd, lees de verhalen en geniet van de natuur in het Bossche Broek en het rustieke Den Dungen

 

Zelf een leuke route in gedachten? Stippel deze uit via de routeplanner

Omgeving overzicht